Al in Bretagne was het duidelijk: Bron Q is ook een plek. Een plek waar alle activiteiten plaatsvinden, waar we leven en werken. Een plek waar wij én onze gasten (weer) kunnen verbinden met de bron in onszelf en waar ontmoetingen plaats vinden.

de plek vinden

De plek voor Bron Q vinden begint met zoeken. Op de allereerste middag na de zomer dat we ons overleg gepland hadden, zijn we al in de auto gestapt om naar een aantal panden te kijken die we op internet gevonden hadden. We merkten al snel dat niet alleen het pand zelf, maar ook de omgeving van aanzienlijk belang is. Vlak langs de weg, te dicht op de buren, midden in de polder… we hebben blijkbaar een specifieke wens. In het najaar waren we druk met het echt starten van Bron Q, en was het zoeken naar een plek wat meer op de achtergrond. En toen kwam daar in januari ineens een pand op het terrein van Zon & Schild. Een prachtig monumentaal pand, wat aan vrijwel al onze eisen voldeed. Mooie ruimtes op de begane grond, kamers op de 1e verdieping en voldoende ruimte op de zolder voor ons om te wonen. Ai….. en daar zat hem de kneep. Het pand heeft een maatschappelijke bestemming en dan is wonen niet mogelijk. Of althans, daar wilde de eigenaar zich niet aan branden. Ondanks de teleurstelling heeft deze oefening ons ook zeker wat gebracht. We hebben eens goed doorgerekend welke kosten en opbrengsten we verwachten en we hebben in grote lijnen een liquiditeitsbegroting opgesteld met een oud-collega van Anita. We hebben ook gevoeld welke richting we absoluut niet op willen en dat was ook bijzonder waardevol.

spirituele herberg

We zien de plek als een Spirituele Herberg. We vieren de jaarfeesten, delen maaltijden, kennis en mysterietijd. Bij Bron Q is het goed toeven. Je kunt er het Labyrint lopen in de tuin, iets lekkers scoren in de gezellige woonkeuken of uitslapen in de fijne kamers. Als je wilt kun je een poosje op jezelf zijn of juist een gesprek aanknopen met een mede-reiziger.

Regelmatig zijn er activiteiten in de ruimte. Een workshop of bijeenkomst, themadag of viering. Welke activiteit je ook kiest, het nodigt je altijd uit om naar binnen te gaan, naar jouw kern van eigen wijsheid. De activiteiten bieden mogelijkheden tot ontwikkeling, tot groei.

verlanglijstje

We hebben dus wel een wensenlijst. Dit gaat niet over luxe of een specifieke plek, maar wel over de mogelijkheden die dit ons geeft om te bieden wat we voorstaan met Bron Q. Dit is ons verlanglijstje: – veel groen en privacy in de grote tuin – minimaal 7 slaapkamers – een grote ruimte (liefst 2) die geschikt is voor een groep – landelijke omgeving, in de buurt van Amersfoort Niet het meest makkelijke lijstje, maar we weten – vóelen – dat de plek er is. Nu nog vinden.