Oorspronkelijk vierden de Kelten in deze periode het einde van het jaar. De rituelen en feesten duurden meerdere dagen, waarbij er veel aandacht was voor de overgang naar de winter. Heel letterlijk ging dit ook over de overgang naar de dood: van de natuur, van het slachtvee voor de winter – en van voorouders. Er wordt gezegd dat de sluiers tussen onze wereld en die van de geesteswereld in deze dagen bijzonder dun is. Wanneer je stil bent, kun je contact maken met deze wereld.

Wij vieren deze periode van overgang met een maaltijd van seizoensgroenten in recepten van onze oma’s. Daarnaast doen we een oefening waarin we onze voorouders eren en staan we stil bij onze voorouderlijke lijn.

Ga met ons de stilte in!

Datum: vrijdag 26 oktober
Tijd: 17.30 tot 21.00 uur (ongeveer)
Plaats: StilleWateren (Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
Bijdrage: 25 euro (inclusief 2-gangen diner en drankjes)

Aanmelden: koop direct een kaartje of stuur een email naar info@bron-q.nl.

Het Feest van het Ongeziene, we vieren onze verbinding met de wereld die we niet kunnen zien maar wel ervaren.

Het Feest van het Ongeziene: vrijdag 26 oktober 2018

Oorspronkelijk vierden de Kelten in deze periode het einde van het jaar. De rituelen en feesten duurden meerdere dagen, waarbij er veel aandacht was voor de overgang naar de winter. Later werd dit ook overgenomen in de tradities rondom Allerzielen en Halloween. Het is de tijd van de overgang naar de dood: van de natuur die afsterft, van de overgang van de wereld buiten ons naar onze innerlijke wereld en naar de verbinding met degene die voor ons hebben geleefd. Er wordt gezegd dat de sluiers tussen onze wereld en die van de geesteswereld in deze dagen bijzonder dun is. Wanneer je stil bent, kun je contact maken met deze wereld.

Wij vieren deze periode van overgang met een maaltijd van seizoensgroenten met recepten van onze oma’s. Daarnaast doen we een oefening waarin we onze voorouders eren en staan we stil bij onze voorouderlijke lijn.

Ga met ons de stilte in!

Datum: vrijdag 26 oktober
Tijd: 17.30 tot 21.00 uur (ongeveer)
Plaats: StilleWateren (Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
Bijdrage: 25 euro (inclusief 2-gangen diner en drankjes)

Aanmelden of meer informatie: stuur een email naar info@bron-q.nl.

Je kunt direct een kaartje kopen vanaf de website via onderstaande knop. Direct overmaken kan ook op IBAN NL13 TRIO 0379 399 687 t.n.v. Bron Q.

© 2018 Bron Q | Ontwerp door StilleWateren  |  privacybeleid