Wil jij je sterker, gezonder en energieker voelen? Wil jij weten hoe je de bodem onder je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid kunt leggen door je darmen van gezond eten te voorzien? In deze workshop vertellen we over de rol van gezonde darmen en wat je hier zelf aan kunt doen. Daarnaast leer je om zelf kefir te maken en ga je met een compleet startpakket naar huis.

Gezonde darmen zijn essentieel om je fit en energiek te voelen. We staan er vaak niet bij stil, maar in onze darmen leven miljoenen bacteriën die ons helpen onze voeding te verteren en daarmee ons gezond houden. Om deze bacteriën een handje te helpen kun je kiezen voor gezonde (biologische) voeding en probiotica gebruiken. Kefir is een voorbeeld van probiotica.

Kefir wordt ook wel de ‘champagne onder de melk’ genoemd, of de ‘drank van de 100-jarigen’. Misschien heb je wel eens gehoord van de Blue Zones. Dit zijn gebieden waar procentueel de meeste gezonde 100-jarigen ter wereld voorkomen. Van drie van de vijf Blue Zone-volkeren (de Hunza, de Bulgaren en de Georgiërs) is bekend dat zij dagelijks gefermenteerde zuivel gebruiken. Een andere variant van de Kefir is water-kefir. Deze wordt niet met melk maar met water gemaakt en is fris-zuur van smaak, met een licht bubbeltje. Heel feestelijk 😉

De workshop start met waardevolle informatie over gezonde darmen, het proces van fermentatie en de Kefir-cultuur door Christianne de Kort (voedingsspecialist en opleider bij Natudis). Daarna proeven we een aantal gefermenteerde drankjes en gaan we met Anita onze eigen Kefir maken. Deze Kefir krijg je natuurlijk mee naar huis (want deze is pas na 2 dagen ‘klaar’) en kun je hiermee eindeloos zelf Kefir maken!

 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 8 december 2018 van 9.30 tot 12.00 uur
  • Locatie: StilleWateren – Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
  • Aantal deelnemers: maximaal 14 deelnemers
  • Prijs: 39,50 euro, dit is inclusief:
    * starterspakket Kefir maken  (100 gr. verse Kefir-cultuur,  1 fles met beugelsluiting voor Kefir-drank, 1 weckpot voor Kefir-cultuur,  1 plastic pincet,  1 plastic zeef en een trechter. )
    * handleiding
    * de informatie over gezonde darmen

Aanmelden voor Bron & Buik: koop direct een kaartje via onderstaande knop.

De begeleider van Bron & Boenen is:

Anita Groenendijk (De Drie Gratiën) is inspiratiewerker en businesscoach. Ze creëert bewustwording dmv zelfinzicht en reflectie, zowel van jezelf als van je onderneming of organisatie.
Naast haar werk als begeleider van ondernemers en bedrijfsleiders in de detailhandel maakt Anita graag zelf duurzame producten zoals deze Kefir, wasmiddel en kookt ze graag.

Christianne de Kort 

Christianne heeft een passie voor biologische voeding en de relatie met gezondheid. Ze heeft voeding en gezondheid gestudeerd in Wageningen en geeft (samen met Anita) productcursussen voor biologische speciaalzaken.

Bij Bron Q delen we graag onze kennis over het zelf maken van duurzame producten. Gezond en natuurlijk, een prachtige combi.

Bron & Buik: zaterdag 8 december 2018

Wil jij je sterker, gezonder en energieker voelen? Wil jij weten hoe je de bodem onder je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid kunt leggen door je darmen van gezond eten te voorzien? In deze workshop vertellen we over de rol van gezonde darmen en wat je hier zelf aan kunt doen. Daarnaast leer je om zelf kefir te maken en ga je met een compleet startpakket naar huis.

Gezonde darmen zijn essentieel om je fit en energiek te voelen. We staan er vaak niet bij stil, maar in onze darmen leven miljoenen bacteriën die ons helpen onze voeding te verteren en daarmee ons gezond houden. Om deze bacteriën een handje te helpen kun je kiezen voor gezonde (biologische) voeding en probiotica gebruiken. Kefir is een voorbeeld van probiotica.

Kefir wordt ook wel de ‘champagne onder de melk’ genoemd, of de ‘drank van de 100-jarigen’. Misschien heb je wel eens gehoord van de Blue Zones. Dit zijn gebieden waar procentueel de meeste gezonde 100-jarigen ter wereld voorkomen. Van drie van de vijf Blue Zone-volkeren (de Hunza, de Bulgaren en de Georgiërs) is bekend dat zij dagelijks gefermenteerde zuivel gebruiken. Een andere variant van de Kefir is water-kefir. Deze wordt niet met melk maar met water gemaakt en is fris-zuur van smaak, met een licht bubbeltje. Heel feestelijk 😉

De workshop start met waardevolle informatie over gezonde darmen, het proces van fermentatie en de Kefir-cultuur door Christianne de Kort (voedingsspecialist en opleider bij Natudis). Daarna proeven we een aantal gefermenteerde drankjes en gaan we met Anita onze eigen Kefir maken. Deze Kefir krijg je natuurlijk mee naar huis (want deze is pas na 2 dagen ‘klaar’) en kun je hiermee eindeloos zelf Kefir maken!

 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 8 december 2018 van 9.30 tot 12.00 uur
  • Locatie: StilleWateren – Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
  • Aantal deelnemers: maximaal 14 deelnemers
  • Prijs: 39,50 euro, dit is inclusief:
    * starterspakket Kefir maken  (100 gr. verse Kefir-cultuur,  1 fles met beugelsluiting voor Kefir-drank, 1 weckpot voor Kefir-cultuur,  1 plastic pincet,  1 plastic zeef en een trechter. )
    * handleiding
    * de informatie over gezonde darmen

Aanmelden: koop direct een kaartje op de website via onderstaande knop, of stuur een email naar info@bron-q.nl. 

De begeleiders van Bron & Buik zijn:

Christianne de Kort

Christianne heeft een passie voor biologische voeding en de relatie met gezondheid. Ze heeft voeding en gezondheid gestudeerd in Wageningen en geeft (samen met Anita) productcursussen voor biologische speciaalzaken.

Anita Groenendijk (De Drie Gratiën) is inspiratiewerker en businesscoach. Ze creëert bewustwording dmv zelfinzicht en reflectie, zowel van jezelf als van je onderneming of organisatie.
Naast haar werk als begeleider van ondernemers en bedrijfsleiders in de detailhandel maakt Anita graag zelf duurzame producten zoals deze Kefir, wasmiddel en kookt ze graag.

© 2018 Bron Q | Ontwerp door StilleWateren  |  privacybeleid